Ок, благодаря ви. Горе долу ми стана ясно.  :thumbup:

Плащат се осигуровки само върху разликата и то на края на годината.

Поздрави!

Като СОЛ в края на годината ще имате изравняване на осигуровките според финансовия резултат на фирмата, не вярвам да е на загуба. Затова според мен от рекламите си внасяйте осигуровките върху 1000 лв.

Но най-добре се консултирайте със счетоводител, като се огледат конкретно нещата при вас.

Не разбирам само какво общо има финансовия резултат на фирмата? Той се облага с данък печалба, нали...  :icon_question: Това са си фирмени пари, докато не ги изтегля по някакъв начин. Въпросът е, че аз не тегля в момента никакви пари от фирмата, а се самоосигурявам на 550. Следователно не би ли трябвало да мога да ги приспадна от тези 1000?
Благодаря, Кик  :thumbup:

Това означава, че трябва да внасям веднъж осигуровки като СОЛ и веднъж върху приходите от реклами. А понеже във фирмата не съм на заплата, осигурявам се за сумата от 550, не трябва ли да платя осигуровки за рекламите само за сумите надвишаващи тази граница?

Тоест ако имам месечни приходи от реклами от 1000 лв. да платя осигуровки върху 1000 - 550 = 450 лв?  Нали вече съм се "осигурил" върху 550?
Предоставям място за реклами на сайтове, но и правя тези сайтове. Питайте ако има нужда от още подробности... :thumbup: Пак да кажа, аз се осигурявам веднъж понеже съмсобственик и управитле на ЕООД (СОЛ), но трябва да ли се осигурявам още веднъж и за тези приходи (лично мои, не през фирмата)?
Привет!

Никой не отговори на първия, въпрос, който е целта на темата всъщност... ЯСно е за ДДС-то, но дължат ли се допълнителни осигуровки за личните приходи от реклами, след като вече осигурявам веднъж като управител на ЕООД (СОЛ)?
Хм... Обадих се до НАП и ми казаха, че няма проблем с едно платежно за няколко месеца стига за месеците да е вярно:

1. Да са от една година
2. Да са последователни


Благодаря на отзовалите се!
Да де ама само едното от двете достатъчно ли е?
Ако имаме приходи като свободна професия и в същото време и ЕООД?
А ако не е пенсионер какви са положенията?
Здравейте!

Бих се радвал някой да каже: Дължа осигуровки ДОО, ДЗПО, ЗО за 2010 като самоосигуряващо се лице. Искам сега да си ги платя, а въпросът ми е ще е проблемно ли ако се платят всичките с едно платежно, а не месец по месец. Разбрах, че можело да има проблеми с прихващането или нещо такова...?

Благодаря!
Привет!
Благодаря за отговорите!

Да, за регистрацията по ДДС, ясно, ще ме глобят явно, но осигуровки дължат ли се допълнително?

Че някой да има мнени по въпроса?  ::)
Привет!
Благодаря за отговорите!

Да, за регистрацията по ДДС, ясно, ще ме глобят явно, но осигуровки дължат ли се допълнително?
Ами получени са от реклами от Гугъл, тоговора с него се води нещо като граждански договор, ако не се лъжа...
Здравейте!

Осигурявам се като управител (самоосигурявам се) на сума 500 лв., но имам доходи (лични) и от други дейности. Бихте ли ми дали вашето мнение по въпроса дали дължа осигуровки и върху останалите приходи?